Poreska uprava  >>  Vaš poreznik

Poreski kalendar

dec 2018

Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Pojedinačna poreska prijava na obrascu PPP PD za poreze i doprinose po odbitku podnosi se pre svake isplate prihoda. Rezidentni obveznik koji otkupljuje sekundarne sirovine i otpad od rezidentnog, odnosno nerezidentnog pravnog lica, dužan je da prilikom isplate naknade tim licima obračuna, obustavi i na propisani račun uplati porez po odbitku, kao i da podnese poresku prijavu nadležnom poreskom organu. Poreska prijava za porez na dobit po odbitku podnosi se na dan isplate prihoda. Rok za podnošenje poreske prijave i poreskog bilansa za obveznika kome je poslovna godina različita od kalendarske je 180 dana od dana isteka perioda za koji se utvrđuje poreska obaveza. Fizička lica koja ostvaruju prihode a za koje isplatilac nije dužan da podnese poresku prijavu, obračuna i plati javne prihode, podnose poresku prijavu u roku od 30 dana od dana ostvarivanja prihoda, za prihode za koje je utvrđena obaveza samooporezivanja. Rok za podnošenje prijave za porez na dobit na prihode koje po osnovu kapitalnih dobitaka i po osnovu zakupa i podzakupa nepokretnosti i pokretnih stvari ostvari nerezidentni obveznik, kao i na prihode ostvarene po osnovu namirenja potraživanja u postupku izvršenja, odnosno u svakom drugom postupku namirenja potraživanja, je 30 dana od dana ostvarivanja prihoda. Podnošenje obrasca PID PDV za 2017. godinu, ako je u 2017. godini ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno vrši promet dobara u inostranstvo, vrši se uz poresku PDV prijavu za poreski period tekuće godine u kojem je podnet finansijski izveštaj za prethodnu godinu u skladu sa propisima o računovodstvu. Podnošenje zahteva za refakciju plaćene akcize na derivate nafte i biotečnosti koji se koriste za grejanje poslovnog, odnosno stambenog prostora za prethodni mesec. Zahtev se podnosi na obrascu REF-G, najranije 20 dana po isteku meseca u kome su nabavljeni derivati nafte i biotečnosti. Podnošenje zahteva za refakciju plaćene akcize na derivate nafte i biogoriva koji se koriste za transportne svrhe. Zahtev se podnosi na obrascu REF-T, najranije 20 dana po isteku kvartala u kojem su derivati nafte i biogoriva nabavljeni. Podnošenje zahteva za refakciju plaćene akcize na derivate nafte i biotečnosti koji se koriste za proizvodnju električne i toplotne energije, na obrascu REF-ETE i podnošenje zahteva za refakciju plaćene akcize na derivate nafte koji se koriste za industrijske svrhe, na obrascu REF-I. Zahtevi se podnose najranije 20 dana po isteku kvartala u kome su nabavljeni derivati nafte i biotečnosti. Podnošenje zahteva za refundaciju PDV kupcu hrane i opreme za bebe, na obrascu RFNB, u periodu od 01.02. do 15.02. i u periodu od 02.07. do 16.07. u toku godine. Podnošenje pregleda obračuna PDV, na obrascu POPDV uz poresku prijavu PDV za svaki poreski period.

štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vaš poreznik

Sredinom 2017. godine Poreska uprava je otvorila posebne šaltere „Vaš poreznik“ u okviru filijala na kojima poreski obveznici u neposrednoj komunikaciji sa poreskim službenicima, mogu dobiti sve tražene informacije, kao i brošure i flajere, a sve u cilju rešavanja aktuelnog problema poreskog obveznika i  dobrovoljnog izmirenja poreskih obaveza.

Ovi šalteri su namenjeni svim građanima, koji nisu u mogućnosti elektronski da komuniciraju sa Poreskom upravom,  i omogućavaju lakše ispunjavanje poreskih obaveza na jednom mestu.

Šalteri su otvoreni u 37 filijala na teritoriji Republike Srbije.

 1. Beograd
 2. Novi Beograd
 3. Voždovac
 4. Čukarica
 5. Zemun
 6. Zvezdara
 7. Stari grad i Palilula
 8. Vračar
 9. Novi Sad
 10.  Užice
 11.  Jagodina
 12.  Niš
 13.  Subotica
 14.  Kikinda
 15.  Stara Pazova
 16.  Sremska Mitrovica
 17.  Bačka Palanka
 18.  Sombor
 19.  Zrenjanin
 20.  Pančevo
 21.  Loznica
 22.  Novi Pazar
 23.  Šabac
 24.  Valjevo
 25.  Kragujevac
 26.  Kruševac
 27.  Prijepolje
 28.  Čačak
 29.  Kraljevo
 30.  Smederevo
 31.  Požarevac
 32.  Bor
 33.  Zaječar
 34.  Prokuplje
 35.  Pirot
 36.  Leskovac
 37.  Vranje

Radno vreme je svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

 

Strategija pružanja usluga poreskim obveznicima

Povelja poreskim obveznicima

Poreski informatori

Adresar - Vaš poreznik